Ako objaviť vlastný talent? 2 otázky, s ktorými to hravo zvládnete

Ako objaviť vlastný talent? 2 otázky, s ktorými to hravo zvládnete | Zuzana Záhradníková
Čas čítania: 2 minút/y

Patrí množstvo čísel, tabuľky a rôzne analýzy k vašej dennej pracovnej rutine?

Ak milujete hľadanie logických súvislostí v číslach a vyžívate sa v tom, potom je to v poriadku.

Čo ak je vaša duša tvorivá? Práca s číslami môže byť pre vás hotovou nočnou morou. Najmä vtedy, ak ste ju prijali za svoju, pretože vám rodičia povedali, že práca vo financiách je predsa len istota. Peniaze sú a vždy budú.

Pričom vy by ste radšej maľovali a od rána do večera boli „naložený“ v akrylových farbách. Lenže umením sa nedá uživiť. Tento slogan vám vtĺkali do hlavy a vy ste mu nakoniec aj uverili.

A tak chodíte do práce, ktorá vás nebaví a kompenzujete si to večerným maľovaním obrazov. Veď každý má popri svojej práci nejaké hobby. Hobby, ktorým sa nedá uživiť.

Čo ak je pravda úplne niekde inde. 😉

Aj o tomto sme sa rozprávali na III. konferencii Asociácie lektorov a kariérnych poradcov, ktorá sa konala v Banskej Bystrici a bola venovaná téme „VZDELÁVANIE INAK“.

Svojou troškou som prispela aj ja. 🙂

Vo svojom okolí bežne stretávam ľudí, ktorí robia úplne niečo iné, ako to, čo ich najviac baví.

Stretávam aj takých, ktorí sú presvedčení, že nemajú žiaden talent a preto sú odkázaní iba na nudnú prácu.

Vôbec netušia, že každý z nás prišiel na tento svet s určitým talentom. Niekto ho objavil v detstve, iní ho nevydolovali ani v dospelosti.

Avšak spoznať vlastný talent vôbec nie je zložité. Stačí si klásť tie správne otázky.

Odpovede na tieto 2 otázky vám pomôžu objaviť svoj vlastný talent

Už ste niekedy dostali úlohu, do ktorej sa vám vôbec, ale vôbec nechcelo? Robili ste úplne niečo iné, ale ku splneniu úlohy ste sa nevedeli dokopať? Aká to bola činnosť, v ktorej ste nakoniec našli svoje útočisko?

Vo väčšine prípadov je to niečo, čo milujete a máte pre to talent. Je to činnosť, pri ktorej strácate pojem o čase. Dokonca zabúdate sa aj najesť. 🙂

Ďalšou možnosťou ako objaviť vlastný talent je zamerať sa na to, s čím najčastejšie za vami chodia priatelia, ak od vás potrebujú poradiť.

Sú to vzťahové záležitosti, pretože ste empatický a dokážete ľudí vypočuť? Alebo sú to skôr problémy týkajúce sa napríklad účtovníctva? Poznáte každú legislatívnu zmenu a v číslach sa doslova vyžívate.

Aj vďaka takejto maličkosti dokážete objaviť svoj talent. 🙂

Ak túžite po práci, ktorú by ste milovali, mala by sa kamarátiť s vašim talentom. Okrem správne položených otázok vám môžu pomôcť aj pohľadnice. Ako to celé funguje, tak aj o tom sme si rozprávali na III. konferencii Asociácie lektorov a kariérnych poradcov „VZDELÁVANIE INAK“.