Veľtrh práce JobspoTT alebo ako úspešne naštartovať svoju kariéru

Veľtrh práce JobspoTT alebo ako úspešne naštartovať svoju kariéru | Zuzana Záhradníková
Čas čítania: 2 minút/y

Každý z nás, aspoň raz vo svojom živote, musel spraviť dôležité rozhodnutie. Či už je to výber partnera, vysokej školy alebo pracovnej pozície v konkrétnej firme.

Nájsť si prácu, v ktorej budete spokojný a šťastný nie je vôbec jednoduché. Často krát si s tým ani my sami nevieme dať rady.

Našťastie dnes sa už organizujú rôzne veľtrhy práce, kde pod jednou strechou nájdete nespočetne veľa možností. Našou úlohou je len prísť a správne si vybrať. 😉

JobSpoTT – veľtrh práce v Trnave

Veľtrh práce je miesto, kde stretnete nielen ľudí, ktorí si prácu hľadajú, ale aj spoločnosti, ktoré prácu ponúkajú.

Dokonca môžete naraziť na firmy, ktoré ľuďom s ich kariérou pomáhajú.  Učia ich, ako si správne vybrať dobré zamestnanie, ako napísať pútavý životopis, alebo ako úspešne zvládnuť pracovný pohovor.

Aj spoločnosť Career Spring bola súčasťou takéhoto veľtrhu práce.

Veľtrh pracovných príležitostí pod názvom JobSpoTT 2018 sa bude konať 6. 11. 2018 v Trnave, v Mestskej športovej hale. 

V predošlých rokoch bol tento veľtrh organizovaný pod názvom Práca a Kariéra. Prichádzali naň mladí ľudia, študenti, ale aj starší ľudia,  ktorí si nevedeli nájsť prácu, alebo len nenašli to správne zamestnanie.

Len pre zaujímavosť v roku 2016 veľtrh navštívilo 4 200 ľudí (1 200 – končiaci stredoškoláci, 1 250 registrovaní na Úrade práce, 1 750 študenti VŠ spolu s ostatnou verejnosťou). 

Ako to na veľtrhu práce prebieha?

Na veľtrhu práce mali firmy svoje stánky, kde sa uchádzač o zamestnanie mohol dozvedieť viac o pracovnom mieste, alebo o samotnej firme.

JobSpoTT prináša okrem „stánkov“ aj úspešné príbehy známych osobností, ktoré vystúpili pred ľuďmi na malých pódiách a nebáli sa odovzdať im kúsok seba.

Osobnosti – spíkri rozprávali o svojich vizionárskych projektoch, o svojich spoločnostiach, inšpiratívnych a motivačných príbehoch. A tak ľudia, uchádzajúci sa o prácu, mali možnosť spoznať svojho budúceho zamestnávateľa, ale aj danú spoločnosť.

Možností vypočuť si rôznych výborných koučov a spíkrov bolo veľa.

 

JobSpoTT a CareerSpring

V minulosti som na tomto veľtrhu prednášala aj na tému: Odhaľte svoj talent a priblížte sa k vysnívanému zamestnaniu.

Prednáška bola vedená formou workshopu. Uchádzači o zamestnanie mali možnosť získať hrubý návod na to, ako odhaliť svoje vrodené talenty. Rozprávala som o tom, ako zistiť talent v detstve, či dospelosti.

Okrem iného ste sa na workshope mohli dozvedieť, ako spoznať svoje silné stránky v tímovej práci, ako využiť svoje talenty pri uchádzaní sa o prácu, ako na ne poukázať pri písaní životopisu, a ako na jednotlivé silné stránky a talenty môžu zamestnávatelia reagovať.

Nechýbala ani praktická časť. Išlo o tipy a triky, ako uchádzač o prácu môže zamestnávateľa zaujať,  ako sa odlíšiť od davu, a tak z pracovného pohovoru vyťažiť maximum.

Workshop trval hodinu, za ktorú sme stihli prebrať dosť vecí. Zo začiatku v publiku sedelo zopár ľudí, ktorých pravdepodobne zaujal názov. No po chvíľke sa priestor pred pódiom zaplnil. Počúvali mladí študenti, aj starší ľudia.

Bolo tam zhruba 50 ľudí spolu so zvedavcami, ktorí sa priebežne zastavovali a počúvali dobré rady, múdrosti, či hodnotné tipy a triky. 

Veľtrh práce JobspoTT alebo ako úspešne naštartovať svoju kariéru | Zuzana Záhradníková

Ak vás moja prednáška zaujala, príďte si ju zažiť na JobSpoTT 6. 11. 2018. Teším sa na vás. 🙂

Ak túžite po zmene vo vašej kariére a termín veľtrhu práce je pre vás príliš vzdialený, buďte súčasťou 6-tich skupinových workshopov “Objav ideálne povolanie”, prípadne si so mnou dohodnite individuálnu konzultáciu. Workshopy začínajú 26. 4. 2018. 🙂